pijl

U BENT ZELF VERSLAAFD

U gebruikt middelen en wilt hier graag mee stoppen

Een ervaringsdeskundige coach van Ponte Forte staat u bij  in uw herstelproces. U  bepaalt zelf hoe lang en hoeveel ondersteuning u wilt afnemen. Ook bepaalt u waar de coaching plaats vindt.

In het traject zal eerst de focus liggen op abstinent worden. Eventueel werken we hieraan samen met behandelklinieken. Vervolgens zal samen met u gewerkt worden aan hoe u abstinent kunt blijven. We coachen u om uzelf weer te leren kennen en helpen u uw leven naar wens in te richten.

Wij bieden maatwerk en sluiten aan bij uw behoefte. Onze coaching kan variëren van het inzetten van confronterende interventie om u te mobiliseren tot het zijn van een gelijkwaardige gesprekspartner voor reflectie. Onze benadering is ten alle tijde respectvol en integer. Uw privacy staat bij ons in hoog vaandel; uw wensen hierin worden besproken en vastgelegd.

De stappen van het coachtraject:

  • Tijdens ons eerste intakegesprek inventariseren wij samen met u  waar u aan wilt werken en wat uw voorkeuren zijn ten aanzien van het traject en de coach.
  • Vervolgens koppelen wij u aan een ervaringsdeskundige coach. Hier heeft u een kennismakingsgesprek mee om te zien of u met deze coach verder het traject in wil gaan.
  • U start het afgesproken coachtraject. Dit traject kan aangevuld worden met behandeling. Het traject blijft maatwerk en wordt aangepast indien nodig.
  • Wij leggen voor u een dossier aan. Het aanleggen van een dossier is verplicht voor een professionele organisatie. U kunt uw dossier uiteraard ten alle tijde inzien.
  • Afsluiting van het traject vindt plaats wanneer u uw doel(en) heeft bereikt en verder kunt op eigen kracht.